Thursday, May 19, 2011

Bank clerical exam computer questions SOLVED TEST MCQ Computer Awareness

SOCIALIZE IT →

Bank clerical exam computer questions SOLVED TEST MCQ
Clerical Exam Sample Paper:Computer Awareness test
Computer Awareness
15 solved questions
1.Which of following is not an open source OS?
(A)Red-Hat
(B) Ubuntu
(C) Vista
(D)Knoppix

2 Measuring Unit of Capacity of Hard drive is ?
(A)GHz
(B) GB
(C) Gwatts
(D)G Newton
3. CAD/CAM is ?
(A)Operating System
(B)Type of Virus usually Trojan
(C)Computer Basic parts
(D)Program
4.Overclocking is done to ?
(A)Hard Disk
(B) processor
(C) OS
(D)Programs
5.While Buying PC Check FSB Speed. FSB Speed is word associated with ?
(A)Hard Disk
(B) Motherboard
(C) RAM
(D)Fan Speed
6. Hyper-threading (HT) is related to ?
(A)Processor
(B)RAM
(C) Mother Board
(D)Hard Disk
7. Intel and AMD are Leaders in
(A)Processor
(B)RAM
(C) Mother Board
(D)Hard Disk
8. IDE (ATA) or SATA interface connect Mother Board with ?
(A)Processor
(B)RAM
(C) Monitor
(D)Hard Disk
9. USB is a type of ?
(A)Processor
(B)Port
(C) Monitor
(D)Program

10 What menu is selected for printing?
(A)Edit
(B)Special
(C) File
(D)Tools
11.The name a user assigns to file is called?
(A)File name
(B)program
(C)record
(D)data
12.Two access properties of an object ,we use mouse to
(A)Left Click
(B)Right Click
(C) Drag
(D)Drop
13 To assess a Main Frame Computer Users normally use
(A)Terminal
(B)PC
(C) Laptop
(D)None of these
14.Web address is a unique address to identify ……… on web
(A)Browser
(B)Link
(C) PDA
(D)Website
15.Optical storage unit is used in modern PC and is known as
(A)Floppy
(B)CD
(C) ROM
(D)RAM
Answers

1 C
2 B
3 D
4 B
5 B
6 A
7 A
8 D
9 B
10 C
11 A
12 B
13 A
14 D
15 B

1 comments :

sudheeratiketi said...

Top 100 bits for bank exams

Post a Comment